03-12-2014

Learning by doing

Hoe kunnen klanten beter worden geadviseerd en ondersteund?

5 OEG binnendienstverkopers reageerden op deze vraag: leren door te doen!

Aldus werd in de handen gespuugd en met een OEG servicemonteur ter plaatse een 4flex® Solarsysteem geïnstalleerd. Na een korte uitleg werd begonnen met de montage van de dakhaken en rails op het dak. Zonder problemen was dit in een zeer korte tijd voorelkaar en kon worden begonnen met het monteren van de 4flex® buizen. Nadat de eerste buis met een schroef op de montagerail was vastgezet, konden de andere 2,2 kg lichte buizen vlot achterelkaar, door het eenvoudige "klik & fit" systeem, op het dak worden gemonteerd - geen gereedschap nodig. Alleen de Spirovent Solar micro ontluchter moest nog worden aangesloten, de aansluitsets worden bevestigd en de Solarbuis worden aangekoppeld. De werkzaamheden op het dak waren daarmee al afgerond.

Na een korte koffiepauze gingen ze verder op de zolder. Het expansievat en het Solarpompstation werden geïnstalleerd en aangesloten op het Solarsysteem. Nadat de voordruk werd ingesteld op 1,2 bar en de collector- en opslagtanksensor waren aangesloten, kon het systeem worden gevuld met het OEG vulstation. Het enige wat overbleef was de instelling van de OEG regelaar KS2W. Iedereen was verbaasd over hoe eenvoudig de parameters konden worden ingesteld. Dan het grote moment - Ingebruikname!

Alle medewerkers waren trots op hun eerste zelfgebouwde 4flex® Solarinstallatie en kijken uit naar het volgende project "Learning by doing".